Ineos komposiitit

Gelcoat ja topcoat

Gelcoat on hartsipohjainen pinnoite, jota käytetään lujitemuovien ja massiivimuovien likaa, kemikaaleja ja vettä hylkivän pinnan luomiseen. Muottia hyödyntäen tapahtuva lujitemuovien valmistus aloitetaan sivelemällä tai ruiskuttamalla gelcoat muottiin ennen varsinaisen laminoinnin aloittamista. Tämän johdosta lujitemuovikappaleet saavat värinsä gelcoatista. Myymme gelcoatteja sekä käsi että ruiskulaminointiin soveltuvina versioina. Gelcoatteja käytettään muun muassa vene- rakennus- ja veneteollisuudessa.

Tuotevalikoimaamme kuuluvat perus Ineoksen Enguard-gelcoatit sekä erinomaiset mekaaniset ja kulutuksenkesto-ominaisuudet omaavat Ineoksen Maxguard-gelcoatit. Lisäksi tuotevalikoimaamme kuuluu muutamia erikois-gelcoateja, kuten Maxguard FR palosuoja- ja Maxguard GT muottigelcoatit. Ineoksen Instint-palvelua hyödyntävän sävytyskoneemme avulla pystymme hyödyntäen väritöntä tai valkoista gelcoat-pohjaa sävyttämään yli tuhat erilaista värisävyä. Voitte tutustua alla olevan ral-värikartan avulla [linkki tai muu systeemi] osaan saatavilla olevista värisävyistä.

Kaikki gelcoat-tuotteemme ovat saatavilla myös Topcoateina. Topcoatin ominaisuudet muistuttavat enemmän tavallista maalia. Topcoat sisältää gelcoatista poiketen parafiiniliuoista, joka luo sille kovemman ja kiiltävämmän pinnan sen tullessa kosketukseen ilman kanssa. Tämän vuoksi topcoatia käytetään muun muassa uima-altaiden pinnoittamiseen sekä hajonneiden pintojen korjaamiseen ja paikkaamiseen.


TyyppiKuvausTyöskentelyaikaMekp-50%Tekniset tiedot
Enguard GE // SEsikiihdytetty monikäyttöinen ruiskulevitykseen sopiva gelcoat.8 min2%Avaa PDF
Enguard GE // HEsikiihdytetty monikäyttöinen käsilevitykseen sopiva gelcoat.13 min2%Avaa PDF
Maxguard GN // SEsikiihdytetty monikäyttöinen ruiskulevitykseen sopiva premium-luokan gelcoat.7 min2%Avaa PDF
Maxguard GN // HEsikiihdytetty monikäyttöinen käsilevitykseen sopiva korkealuokkainen gelcoat.13 min2%Avaa PDF
Maxguard FR // HEsikiihdytetty monikäyttöinen käsilevitykseen sopiva korkealuokkainen palosuoja-gelcoat. Erityinen hartsin ja mineraalien sekoitus, joka suojaa laminaattia hyvin tulelta ja jonka savunmuodostus on vähäistä.13 min2%Avaa PDF
Maxguard GT // HEsikiihdytetty korkealuokkainen vinyyliesteripohjainen käsilevitykseen sopiva gelcoat, joka on suunniteltu käytettäväksi muottien pinnoitteena. Saatavilla mustan- tai vihreänvärisenä.20 min2%Avaa PDF