Tuotteet

Kovettimet

Kovete sekoitetaan hartsiin, jolloin aineet reagoivat keskenään muodostaen kiinteän kappaleen eli kertamuovin. Kertamuovia ei ole mahdollista enää muotoilla uudelleen sen jälkeen, kun kertamuovin geeliaika on umpeutunut. Geeliajat vaihtelevat käytetystä hartsiseoksesta riippuen tyypillisesti välillä 1-120 minuuttia. Seos kovettuu lopullisesti tyypillisesti noin 3-6 tunnin sisällä hartsin ja kovetteen sekoittamisesta. Kovetteet ovat orgaanisia peroksideja, jotka ovat helposti syttyvinä erittäin reaktioherkkiä raaka-aineita. Tämän johdosta niitä säilytettäessä ja käsiteltäessä tulee olla erittäin varovainen ja noudattaa paloturvallisuusohjeita. Neuvomme aina mielellämme turvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä.

Tuotevalikoimaamme kuuluvat Nouryonin, joka on yksi maailman johtavista orgaanisten peroksidien valmistajista, korkealuokkaiset Butanox ja Trigonox kovetteet. Butanox on maailman johtava metyylietyyliketoniperoksidi (MEKP), jota voidaan käyttää useimpien lujitemuovien valmistukseen. Butanoxia käytetään perinteisten lujitemuoviteollisuuksien lisäksi muun muassa autojen, kylpyammeiden sekä urheilu- ja kalastusvälineiden valmistuksessa.

Alla on listattuna kaikki Nouryonin Butanox ja Trigonox kovetteet, jotka ovat tavanomaisesti saatavilla suoraan varastoltamme. Näiden lisäksi pystymme tarvittaessa tilauksesta toimittamaan myös useita muita kovetteita sekä erilaisia kiihdyttimiä.


TyyppiKuvaus
Butanox M-50Erittäin monikäyttöinen MEKP, jota käytetään polyesteri- ja vinyyliesterihartsien sekä gelcoattien kovettamiseen huone-tai kohonneissa lämpötiloissa. Myydään 5 kg ja 30 kg pakkauksissa.
Butanox M-50 VRErittäin monikäyttöinen MEKP, jota käytetään polyesteri- ja vinyyliesterihartsien sekä gelcoattien kovettamiseen huone- tai kohonneissa lämpötiloissa. Sisältää haihtuvan punaisen väri-indikaattorin, joka on näkyvissä sekoituksen ajan, mutta joka haihtuu kertamuovin kovetuttua. Myydään 30 kg pakkauksissa.
Trigonox K-90Kumyyli- hydroperoksidi, jota käytettään initiaattorina polymerisaatiossa, jossa samanlaiset molekyylit liittyvät kemiallisin sidoksin suuremmiksi molekyyleiksi. Käytettään esimerkiksi styreenin polymerisaatiossa. Myydään 25 kg tai 30 kg pakkauksissa.
Trigonox 239Kumyyli- hydroperoksidi, jota käytetään tavanomaisesti vinyyliesterihartsien kovettimena. Myydään 25 kg tai 30 kg pakkauksissa.
Trigonox 44BAsetyyliasetoni, jota käytetään polyesterihartsien kovettimena huone-tai kohonneissa lämpötiloissa. Myydään 25 kg tai 30 kg pakkauksissa.